KABAALfestival op 2 en 3 maart in bib Permeke. Van 11u tot 16u.
Adres: Deconinckplein 26 - Antwerpen

Met een heleboel vertellingen, voorleesmomenten en live-tekenen. Doorlopend zijn er workshops, de boekenstand en het Kabaaltaria! De toegang tot KABAAL is gratis. Per zaal of vertelplek zijn er een beperkt aantal plaatsen. Als een lezing of sessie volzet is, kan je terecht bij een workshop of een andere vertelling. Ga zeker ook eens kijken in de circustent op het De Coninckplein, voor de Kamishibai (telkens om 12.45u) en de circustrucs (vanaf 13.30u)

Op zaterdag 2 maart zijn er enkele sessies met 'n tolk Vlaamse gebarentaal.
In het programma staan ze aangeduid met een sterretje. (Sanne Roosenboom 14.30u en Jef Aerts 15.30u)


BEREIKBAARHEID

Fiets: Er zijn fietsenstallingen op het binnenplein van Bibliotheek Permeke en op het De Coninckplein. Openbaar vervoer: 

  • Tram 2, 3, 5 en 6 stoppen in metrostation Antwerpen Elisabeth (3 min wandelen naar Permeke). Tram 5 stopt aan het Koningin Astridplein (5 min wandelen.)
  • Bus 30 stopt in de Rotterdamstraat (3 minuten). Bussen 17, 762, 763 en 764 hebben een halte in de Van Stralenstraat bij de F. Rooseveltplaats (perron Osy) (5 min wandelen).
  • Trein: Permeke ligt op vijf minuten wandelen van het Centraal Station.
  • Auto: Permeke is moeilijk te bereiken met de auto. Er zijn parkeergarages in de buurt, op straat parkeren is betalend. Hou er rekening mee dat de Antwerpse binnenstad en Linkeroever een lage-emissiezone zijn.

TOEGANKELIJKHEID

Bibliotheek Permeke is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, er is een lift, er is een aangepast toilet, in het auditorium is er een ringleiding en kunnen er plaatsen gereserveerd worden voor rolstoelgebruikers, assistentiehonden zijn toegelaten, in het borstvoedingslokaal is er ook een verzorgingstafel. 

De plekken voor de workshops, de vertelhoek, de binnentuin en het Kabaaltaria bevinden zich op de begane grond. De Foyer en het auditorium zijn bereikbaar met de lift.  Dit is het grondplan. 

Op elke vertelplek zijn er plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Als je zeker wil zijn van een plaats voor de rolstoel en je gezelschap, mail dan het aantal personen door naar joyce@kabaalfestival.be

Parkeren aan de ingang van Permeke kan niet, ook is er géén 'kiss & ride' voorzien. Wel zijn er openbare parkeerplaatsen in de straten rondom bibliotheek, de trottoirs zijn er vlak en voldoende breed.

Doof of slechthorendOp zaterdag 2 maart zijn er 2 voorlees-momenten die gebracht worden met een tolk Vlaamse gebarentaal.   

Er is een mobiele ringleider voorzien voor slechthorende bezoekers. Indien je gebruik wil maken van een koptelefoon of zeker wil zijn dat je de tolk VGT kan zien, mail naar joyce@kabaalfestival.be

Slechtziend of blind? De bibliotheek is niet voorzien van geleidestroken. Het onthaal vind je terug 10 stappen vooruit vanaf de ingang. Daar vind je medewerkers die je graag verder begeleiden door het gebouw. 

Wil je een optimale beleving tijdens de vele voorlees-momenten of zeker zijn dat je hulphond ook comfortabel kan meegenieten, stuur een bericht naar joyce@kabaalfestival.be. 

Er is op Kabaal ook een Prikkelarme Ruimte. Als je even nood hebt aan rust en weinig prikkels. 

Nog meer vragen over de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van het festival: joyce@kabaalfestival.be     0486/022 295 


Voor meer info: carla@kabaalfestival.be