Wegwijs in het gebouw voor blinden en slechtzienden

Adres Bibliotheek Permeke - De Coninckplein 26 - 2060 Antwerpen

Algemene beschrijving gebouw:

Het gebouw van de bibliotheek is ongeveer 120 m breed en 50 meter diep.

Op de begane grond zijn er boekenrekken, workshops, wc, helpdesk en de lift.

Vanaf de straat is er een toegang tussen 2 gebouwen;  loop ongeveer 7 meter rechtdoor. Je komt bij  schuifdeuren van 4 meter breed. Dit is de hoofdingang van het gebouw. Die situeert zich recht van de voorgevel. Deze hoofdingang gebruiken we in onze route beschrijving steeds als startpunt.

Onthaal:
vanaf schuifdeuren loop je ongeveer 5 meter rechtdoor. Aan je linkerkant vind je het onthaal.

Toilet:
aan de ingang volg je de schuifdeuren tot aan de hoek. Stap 2 meter rechts en daarna 3 meter rechtdoor. Vanaf dan voel je een muur (rood) links van jou, loop ongeveer 9 meter tot aan de hoek. Stap ongeveer 3 meter vooruit tot je een muur voelt.

Draai links met de muur rechts van je. Na ongeveer 20 meter vind je rechts een ingang. In de breedte van die ingang vind is er een hellend vlak en rechts treden. Neem rechts de treden en stap 2 meter vooruit. Daar vind je het toilet waar ook altijd iemand aanwezig is voor extra wegwijs.

Lift:
vanaf de schuifdeuren meteen rechts de hoek om en loop 4 meter rechtdoor. Lift bevind zich voor jou.

Foyer (-1):
aan de ingang draai je rechts. Zo loop je in het verlengde van de schuifdeuren. Stap tot je recht de hoek voelt. Sla hier rechtsaf en loop 4 meter vooruit tot aan de lift. (Bedienbaar met knoppen met cijfers in reliĆ«f en braille).

Op -1 kom je direct aan in de Foyer. Stap 1 meter vooruit en je vind een onthaal-medewerker die je verder helpt naar een zitplaats. Bij aankomst sta je midden achteraan in een zaal van ongeveer 30 m diep en 10 m breed.

Auditorium (-1):
ga eerst naar de Foyer.. Vanaf de lift loop je 10 meter rechtdoor en kom je aan de ingang van het Auditorium. Die ingang bevind zich aan de voorkant en onderkant van de zaal waar je ook vrijwilligers hebt die je graag verder wijzen naar je plaats.

Er is ook een Stille Ruimte....

Voor bijkomende vragen: joyce@kabaalfestival.be