Zondag 5 maart 

POËZIE OP ZONDAG
Auditorium - 11u - 8+

Over reizen in je hoofd! Wat het allermooiste speelgoed in de wereld is? Over wilde dromen. Over groot én klein geluk. Twee van de beste dichters brengen hun mooiste gedichten.

Met tolk Vlaamse gebarentaal! 

In samenwerking met het Poëziecentrum en De Auteurs.

STUDIO SESAM
Foyer - 11u - 3+

De koffers van oma. Mouna's oma gaat elk jaar naar Marokko, met volle koffers komt ze terug. Mouna wacht ongeduldig, heeft oma een speciaal kadootje bij? Door Nadia Babazia & Laura Muls.

Alice van de Geest leest over de mama van Amin. Ze doet gek, want mama blijft maar planten kopen en Amin krijgt taartjes bij het ontbijt. Wat zou er aan de hand zijn?

BARBARA RAES  &
 KRISTOF DEVOS

Mezzanine - 11.00u - 4+

Kinderen hebben nood aan nieuwe rituelen om betekenis te geven aan belangrijke momenten: een klein ritueel omdat ze verdrietig zijn; het afscheid van een tandje; een groot feest omdat ze 10 jaar zijn 

Avant-première - Aansluitend kunnen kinderen experimen-teren met enkele van deze nieuwe rituelen.WORKSHOP
MISS/PRINT
Lange Tafels - 11-12u - 

'Happy accidents?' Ontdek met Charlotte Dumortier en Shamisa Debroey  (tekenaars en BFF's) het kleurrijke proces van drukken, samen tekenen én de schoonheid van misprints. Vandaag mag er een ongelukje of twee gebeuren! 

REINE DE PELSENEER & RICHARD VERSCHRAAGEN
Auditorium - 13.30u - 8+

Gloednieuw! Het derde deel over tweelingbroertjes Frank en Stijn. In 2022 won het eerste boek 'Frank en Stijn: het monsterlijke plan' de eerste prijs van De Leesjury. Nu zijn de broers op zoek naar een magisch boek. Reken op flink wat spanning, een vleugje romantiek, en vooral veel gekke avonturen!

Met tolk Vlaamse gebarentaal!

THOMAS RENDERS & 
DAVIEN DIERICKX  
Foyer - 13.30u - 5+

De gaten in Zwitserse gatenkaas worden gemaakt met een boormachine? En varkens en stokstaartjes tennissen met elkaar in het bejaardenhuis? Wat is een leugentje om bestwil en ontrafel jij het geheim van rijmen zonder slijmen. Met vrolijke versjes & illustraties.  Alle liegebeesten welkom.

JACQUES & LISE
Mezzanine - 13.30u - 6+

Twee illustratoren, één duo. Jacques & Lise nemen je mee in hun wereld, van hun werkatelier tot in hun prentenboeken. Hoe ze tekenen en kleuren kiezen en hoe een boek tot stand komt van de prille schets tot pagina's vol kleurrijke prenten.

Foto: Roos Vermeiren
Foto: Roos Vermeiren

WORKSHOP
Stripzone - 13-16u - 5+

Wilde Raven zorgt voor een geluksmoment met het mobiel drukatelier. Steek je handen uit de mouwen, maak kennis met verschillende druk-technieken en ga naar huis met je eigen drukwerk. Plezier verzekerd!
(Tip: trek niet je mooiste kleren aan!) 

BARBARA ROTTIERS
Auditorium - 14.30u - 9+

Barbara Rottiers, meter van de jeugdboekenmaand, vertelt met vuur en veel 'geluk' over haar boeken. Enthousiasme & humor verzekerd. 
Met interactie, een vragenronde en geweldige antwoorden.

HILDE ROGGE 
Foyer - 14.30u - 8+

Een fantastisch verhaal en een geweldige verteller! Hier is: De Grote Lapzwans. Een man. Een vrouw. En een zoon. Wonen boven op de rotsen. Het zou een sprookje kunnen zijn ... Ware het niet van de buurman, een wansmakelijk gedrocht met enkel oog voor zichzelf.

Een Reuze Spannend Verhaal! 

GEROEZEMOES
Mezzanine - 14.30u - 7+

De makers van 'Geroezemoes' nemen je mee mee naar de wereld van Kleine Willie, zoon van Grote Willie en tien jaar en een half. Spits je oren en reis mee naar Solnistad. Met voorlezen, met tekeningen én stukjes uit het hoorspel. Genomineerd voor de Leesjury 

In het KABAALTARIA kabbelt het nooit. 
Er zijn TEKENKANNIBALEN: Jango Jim - Charlotte Dumortier - Jan Werkt- Kevin Cuyt. Met een beetje geluk kan je hun tekeningen kopen.
Boekhandel t Stad Leest verkoopt de mooiste boeken en héél beroemde schrijvers en illustratoren signeren!

Er is koffie en warme chocolademelk (misschien ook iets zoets).  Je kan er naar verhalen luisteren van het GELUIDSHUIS! 
Ga zeker ook de trap op. Daar valt er wat te zien én te zoeken. Vraag naar de EXCEPTIONELE EXPO van Nanuq. Méér nog. Illustratoren Pieter De Poortere (Boerke) en Michiel Van Thillo signeren ook!

Ben je zelf schrijver of auteur? Misschien heb je wel een vraag voor Sabam?

MENEER ZEE & MELVIN
Auditorium - 15.30u - 6+

Dit is een prentenboek op rijm over wie jij zou willen zijn. Over wat je wil bereiken en wat daarbij komt kijken. Wat de anderen van je denken of wie je vriendschap wil schenken, dat ligt soms zo voor de hand. Toch ben je nooit zeker, want vaak komt hulp uit onverwachte hoek. Dat vind je allemaal in dit boek.

Met tolk Vlaamse gebarentaal

DE VOORLEESCLUB
Foyer - 15.30u - 6+

Tada tada... De Dichter des Vaderlands Mustafa Kör neemt plaats op de zetel en leest voor. 

(Een eerbetoon aan Wolf Erlbruch, de vader van de kleine mol)

DEMPSEY HENDRICKX & BRUNO CLAEYS
Mezzanine - 15.30u - 5+

Verse Onzinsels! Een interactieve theatervoorstelling gebracht door 'Babbelaar' Dempsey Hendrickx en 'Krabbelaar' Bruno Claeys. Samen brengen ze het meest fantasierijke verhaal tot leven.  Waarover dat verhaal precies gaat, dat bepalen de kinderen. Alles kan. A-L-L-E-S. Gaande van een skatende krokodil tot een worstelende prinses. Luister & doe mee!


WORKSHOP ZEEFDRUK
Jeugdruimte - 13.30 u 15.30

Druk zeef, druk zelf. Met Bert Joris en een stapel Tote-bags. Voor je verhalen, je boeken, je tekeningen, ... Helemaal van jou.