Zaterdag 4 maart

ANNET SCHAAP & FREDRIKE de WINTER
Auditorium - 11u - 9+

De veelbekroonde Annet Schaap (Lampje!) en muzikante Frederike De Winter brengen  één van de sprookjes uit 'De Meisjes.' Een bundel waarin  bekende verhalen op meesterlijke wijze een speelse en indringende draai krijgen.  

Ook op 't  jeugdboekenfeest in Brugge  5/3.

Het Geluidshuis presenteert           ROODKAPJE
Foyer - 11u - 5+

Warre Borgmans leest voor met zwierige zwieps, zwobbels, boinks, ritsels en kraAAAaks ...  En ook een hoedje. Voor wie zich een hoedje schrikt. Van de wolf bijvoorbeeld. 

Na de vertelling signeren ook auteur Koen van Deun en illustrator Mark Borgions.

TOM SCHOONOOGHE & MARC ter HORST
Mezzanine - 11u - 7+

Welke eigenwijze huisdieren zijn er zoal? Hoeveel dieren wonen er in jouw bed? Wat is het verschil tussen een lama en een alpaca?

Er wordt op gekeuteld en getekend! Met véél plezier!WORKSHOP
Jeugdzone 11-12u & 13.30-15.30u

Pimp een tote-bag en maak je KABAALbezoek compleet! Ideaal voor het vervoer van verse verhalen en nieuwe boeken en een portie geluk. Concreet: er zijn totebags met een Kabaal-tekening en die mag jij helemaal inkleuren met speciale stiften. Of wil je liever de illustrator in jezelf loslaten: de achterzijde van de tote bag is volledig blanco :)

Nog meer feest. In en om Bibliotheek Permeke. De start van de jeugdboeken-maand in Antwerpen.  Met tal van activiteiten.

TED van LIESHOUT & PHILIP HOPMAN
Auditorium - 13.30u - 4+

Een schrijver en een illustrator. De een nog meer bekroond dan de ander en samen de vaders van Boer Boris. Luister- en kijkplezier gegarandeerd! 

* Ook in Brugge op 5/3

GERDA DENDOOVEN  
Foyer - 13.30u - 7

Zet je schrap voor GERDA DENDOOVEN. Auteur én illustrator. Ze knipt en vertelt op onnavolgbare wijze over Stella!

MATTIAS DE LEEUW 
Mezzanine - 13.30u - 4+

Foto: Roos Vermeiren
Foto: Roos Vermeiren

Voor zijn (aller)nieuwste prentenboek werkte Mattias De Leeuw opnieuw samen met Bette Westera. Op Kabaal brengt de veelgeprezen illustrator dit hartverwarmende verhaal. 

WORKSHOP
Stripzone - 13-16u - 5+

Wilde Raven zorgt voor een geluksmoment met het mobiel drukatelier. Steek je handen uit de mouwen, maak kennis met verschillende druk-technieken en ga naar huis met je eigen drukwerk. Plezier verzekerd! 
(Tip: trek niet je mooiste kleren aan!)

WIM OPBROUCK & BRUNO VERGAUWEN
Auditorium - 14.30u - 7+

Wim Opbrouck (acteur, bakker, zanger) schreef over een Bultrug. Hij leest voor en vertelt; waar kwam de inspiratie vandaan, welke thema's boort hij aan,  hoe verliep de samenwerking met Bruno? ...

STILLE STEM         
Foyer - 14.30u - 4+

Het begint voordat de tijd bestond! We volgen Aku een meisje van 8 jaar dat op zoek gaat naar de verhalen in haar eigen leven. Verhalen die ze hoorde van haar opa! Zo bijzonder dat ze ze eerst zelf niet geloofde! 

Avontuur, kinderfilosofie én familie staan centraal.

* Ook in Brugge op 5/3

RUTH VERSTRAETEN 
Mezzanine - 14.30u - 8+

Kaatje is nooit bang! Ze is een kampioen met veel lef. Er is wel één probleempje: er zit een gaatje in haar tand. Van papa moet ze naar de tandarts... Dat is een slager met een boor; een botte beul verkleed als dokter! En jij?

Heydie haydie. In het KABAALTARIA kabbelt het nooit. Er is de BOEKENSTAND van t Stad Leest, je kan er koffie krijgen en warme chocolademelk (misschien ook iets zoets).  Je kan er luisteren naar de VERHALEN van het Geluidshuis. Je hebt er een GELUKSRAD, je kan er prijzen winnen. Er zijn Geluksvogels en héél beroemde schrijvers en illustratoren die signeren! Ga zeker ook de trap op. Daar valt er wat te zien én te zoeken. Vraag maar de EXCEPTIONELE EXPO van Nanuq.

STEFAN BOONEN &
FEDERICO APPEL (It.)

Auditorium - 15.30u - 5+

Het verhaal van een jongen die graag voor één keer groot en indrukwekkend wil zijn. Met poten, tanden én een hart als een echte tijger.
Met live-tekenen en echte tijgerles. 

Met de enige echte Federico Appel, een van de beste illustratoren van Rome.  

STUDIO SESAM
Foyer - 15.30u - 4+

Lezen voor: Saloua Moussaoui & Geert Nijs. De Knuffeldief én
Overal cadeautjes.

TOM WOUTERS & ROSALIEN HELSEN
Mezzanine - 15.30u - 4+

MAG DAT WEL? Een beer op de trein? Je ontdekt het samen met Tijl en zijn opa.
Auteur Tom Wouters leest dit hilarische verhaal voor, Rosalien Helsen zorgt voor illustraties!