Pictoric
(Illustraties uit Oekraïne)


Pictoric
(Illustraties uit Oekraïne)

"Geweld en oorlog laten zien hoe snel en gemakkelijk mensenlevens verwoest kunnen worden. Daarom hechten mensen steeds meer waarde aan gewone dingen en dagelijkse rituelen. Naast alledaagse onderwerpen zijn de problemen waar de internationale gemeenschap zich zorgen over maakt in Oekraïne toegenomen. In onze illustraties willen we niet alleen de oorlog en de impact ervan op het dagelijks leven benadrukken, maar ook de impact op cultuur, ecologie, onderwijs en mensenrechten.

We zijn ervan overtuigd dat kunst ons kan helpen de werkelijkheid te begrijpen, hoe ingewikkeld die ook is, en ons kan helpen na te denken over de toekomst. Het is heel belangrijk voor Oekraïners om een culturele dialoog met de wereld te onderhouden en te praten over de realiteit van Oekraïne en de toekomst van ons land. Dan voelen de Oekraïners zich gesteund door de internationale gemeenschap."

Pictoric presenteert de internationale illustratietentoonstelling rond het thema van de Book Arsenal "When Everything Matters". De tentoonstelling presenteert nieuw werk van toonaangevende Oekraïense en internationale makers. Dit project is een dialoog met kunstenaars uit andere bevriende landen en een discussie over belangrijke onderwerpen in de taal van illustratie.

https://www.instagram.com/pictoric.ua/
https://www.instagram.com/pictoric.ua/