KABAAL2022

Zondag 6 maart - Permeke 

LEO TIMMERS 
Foyer - 13.30u - 4+


De boeken van Leo Timmers zijn populair over heel de wereld. Op KABAAL2022 brengt hij zijn nieuwste boek.

Iedereen mag op de rug van krokodil: de muis, het everzwijn, de antilope. Met zijn bek vol scherpe tanden houdt de lieve krokodil vijanden op een afstand. GRRRRR!
Maar is er ook nog plaats voor... een neushoorn? 

SLAM FOR KIDS 
Auditorium - 13.30u - 6+

Hoe is het om 30 minuten vroeger op te staan om je haren te kammen en te ontklitten? Je mama schiet te hulp en het ene product na het andere verdwijnt tussen je krullen. Opeens lijkt het alsof alles mooi in de plooi ligt, maar... 

Esohe Weyden vertelt op ritmische wijze over de strijd die ze als kind voerde voor ze naar school ging. Met illustraties van Estera Nicoi.

MENEER ZEE &
GITTE VAN COLLIE
 
Mezzanine - 13.30u - 9+

Hoog boven in een wolkenkrabber, luistert een meisje naar de stilte en kijkt ze naar het wit van haar papier. Ze schrijft brieven aan wie ze lezen wil. Ze vouwt ze tot vogels van papier en gooit ze tussen de tralies van haar raam door naar beneden. Tot er eentje wegvliegt. Meesterverteller Meneer Zee en illustrator Gitte Vancollie brengen een modern sprook over een scheve wereld en de zoektocht naar liefde. 

Reserveer je ticket

WELKOM in het MUSEUM

Kim Crabeels en Melvin heten je welkom in het Koninklijk Museum voor Onderbroeken!

Op dit moment is het museum nog léég! De directeur rekent op JOU om de collectie aan te vullen. Doe mee en val met je blije billen in de prijzen!

Bovendien wordt er verteld en voorgelezen, over de schurk! die aan de haal ging met 's werelds beroemdste onderbroek: het slipje van Mona Lisa!

Doorlopend in de jeugdzone!
Vertellingen om 14, 15 en 15.30u

Klik hier en begin te typen. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.

Klik hier en begin te typen. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Klik hier en begin te typen. Magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam quis nostrum exercitationem ullam corporis.

Workshop Teeville - bedruk een totebag en neem hem mee naar huis.

Wilde Raven

PIETER KOOLWIJK
Foyer - 14.30u - 8+

Dit mooie boek werd bekroond met een gouden griffel. Het is het verhaal Ties, hij heeft een probleem, vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet. Zijn vriend  Gozert is de tofste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die hem ziet en hoort.  Pieter Koolwijk  vertelt over zichzelf en natuurlijk ook over Gozert.

Reserveer je ticket

BETTE WESTERA Auditorium - 14.30u - 6+

Alles hens aan dek met de veelbekroonde Bette Westera.

Peter-Paul weet wat hij later wil worden: piraat op een echt piratenschip! Hij komt terecht bij kapitein Krauw. Die wil van Peter-Paul een echte piraat maken. Bette Westera vertelt maar je mag misschien ook meespelen in dit spannende verhaal!

LIESBET SLEGERS
Mezzanine - 14.30u - 3+

Foto: Roos Vermeiren
Foto: Roos Vermeiren

Liesbet Slegers (Karel, Kaatje, Rik en Rosie) vertelt en tekent uit haar boeken voor jonge kleuters. Uit haar verrassings-koffer tovert ze allerlei spulletjes en natuurlijk ... een boek!  Het wordt een interactieve sessie met (o.a) een zoektocht naar Sam de poes.

Reserveer je ticket

Een geweldige WORKSHOP met Julie Van Hove
Een geweldige WORKSHOP met Julie Van Hove

Speciaal voor kinderen (4-6j) die graag tekenen én van dieren houden. illustratrice Julie Van Hove vertelt je wat er allemaal kan met een kleurpotlood en wat fantasie.

Vanaf 14u aan de samenwerkplekken

TOM DE COCK 
Foyer - 15.30u - 9-99j

Radiomaker, boekenliefhebber én schrijver Tom Decock

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus - of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.
Tom Decock leest voor én gaat het gesprek aan met zijn publiek.

Reserveer je ticket

STEFAN BOONEN & JAN VAN LIERDE                 Auditorium - 15.30u - 4+

Van de makers van 'Verliefd' en de reeks over Veer. Nu presenteren Jan Van Lierde & Stefan Boonen een gloednieuw prentenboek!

VRIEND: het wonderlijke verhaal van zebra en olifant. Als zoolang ze weten zijn ze beste vrienden.  

JORIS THYS
Mezzanine - 15.30u - 5+

Laat je meeslepen door het verhaal van Zebra die op zoek gaat naar een plek om thuis te komen. Het is een reis vol hindernissen. Niet elke plek is geschikt en niet elke thuis is veilig...

Illustrator Joris Thys leest voor en natuurlijk gaat hij al tekenend op zoek naar zijn eigen plekje! 

Heb je altijd al een held willen zijn? Of liever een boef? In beide gevallen mag je aanschuiven bij Wilde Raven om zelf spannende verhalen te maken.
Heb je altijd al een held willen zijn? Of liever een boef? In beide gevallen mag je aanschuiven bij Wilde Raven om zelf spannende verhalen te maken.

Wilde Raven nodigt groot en klein uit in haar schrijf- en drukatelier. Kruip even in de huid van een auteur en een illustrator. Ga aan de slag om een eigen verhaal te schrijven, nadien vertalen je dit verhaal in beelden en maken jullie twee bijpassende drukwerkjes. Uiteraard geven we jullie handige schrijf- en tekentips die we van echte auteurs en illustratoren kregen. Voor kinderen én ouders.

Doorlopend 'op de markt!'

Ook nog. Een TENTOONSTELLING van illustrator Jan Van Lierde, met originele illustraties uit het prentenboek 'Vriend.' Puur en vrolijk vakmanschap!!
De BOEKENSTAND van De Groene Waterman (met geweldige boeken en auteurs en illustratoren die wat graag hun handtekening zetten!)


KABAAL2022 is gratis. De plaatsen tijdens de vertelsessies en de slam zijn helaas beperkt. Zorg ervoor dat je tijdig een plaats reserveert!